Komplex Vezetőfejlesztő Program

Ügyfeleink számára testreszabott, Gestalt szemléletű, coaching elemeket tartalmazó komplex vezetőfejlesztési programot kínálunk. A program eredményeként a programban résztvevők bátor, önazonos, felhatalmazott vezetőként tudnak sikeres csapatokat irányítani, és felhatalmazott vezetőként komplex döntéseket hozni a felgyorsult VUCA világban.

Business Coaching

A Gestalt-szemléletű business coachingot elsősorban közép- és felsővezetők veszik igénybe.

Az ülések során ügyfeleink önazonosan fejlesztik kompetenciáikat, szakmai identitásukat, személyiségüket, vezetési stílusukat ezáltal világossá válik számukra, hogy mire van szükségük ahhoz, hogy hatékonyabbá és sikeresebbé váljanak önismeretükben és céljaik elérésében.

Az egyéni motivációk megfogalmazásával, az egyéni és csoportérdekek közötti egyensúly megtalálásával, egyedi módszerek, stratégiák kidolgozásával segítjük klienseinket abban, hogy elérjék céljaikat – felhasználva az üzleti életben szerzett személyes felsővezetői tapasztalatainkat is.

Mikor érdemes coachhoz fordulni?

1. Szakmai identitást érintő kérdésekben

A legnagyobb munkahelyi kihívások egyike, ha az embertől olyasmit várnak el, ami nem felel meg a személyiségének, esetleg túl sok vagy túl kevés tapasztalattal, képességgel rendelkezik, hogy az adott feladatot megoldja. Nagyon fontos annak felmérése, hogy a kihívás mennyire illeszkedik a kliens személyiségéhez. A közös munka során meghatározzuk és megtesszük azokat a lépéseket, amelyek révén elérhető a kívánt cél.

2. Vezetői pozícióval járó kihívások esetén

Rendszerint ilyen esemény egy vállalat növekedése és az ezzel együtt járó létszámnövekedés, egy tervezett vagy még lebonyolítás előtt álló fúzió, esetleg a vezetői feladatkör bővülése vagy egy külföldi kinevezés. A coach bevonása támogatja a tehetségprogramban való részvételt vagy éppen a visszavonulás előtt álló vezetők utánpótlásának kinevelését.

3. Változások kezelésekor

Amikor valaki külföldi munkára készül, magasabb pozícióba kerül, multikulturális környezetben kell dolgoznia vagy egy kisvállalattól multinacionális céghez kerül, szülés után ismét munkába áll, netán csoportos leépítések véghezvitelével foglalkozik, illetve a szervezeti kultúraváltás bevezetése esetén ajánljuk coach igénybevételét.

4. Pályaváltás

A legújabb trendek szerint a mai fiatalok nyugdíjazásukig 10-12 munkahelyen dolgoznak majd, és a 3-4 évente történő váltások részeként olykor nem csak céget, de szakmát is cserélnek. Ma azonban ez a gyakorlat még korántsem rutinszerű a munkaerőpiacon, és sokan megrettennek, amikor a motiválatlanság, a kiégés jeleit tapasztalják magukon. Pedig – iparágtól függetlenül – minden problémára van megoldás.

Karrier Coaching

Az egyéni karrier coaching folyamat során körbejárjuk a kliens elakadásait, tudatosítjuk a megtorpanás okát, egyértelművé tesszük a következő lépéseket, meghatározzuk a karrier célokat, és a kilens szakmai identitására fókuszálva fejlesztünk önismeretet.

Team Coaching

Egy szervezet tulajdonosai vagy a menedzsment tagjai közötti nézőpontkülönbségeket, konfliktusokat, a vízióval, stratégiával kapcsolatos különbözőségeket team coaching segítségével harmonizáljuk. Létrehozunk egy dialógust, amelynek hatására egy erősebb, egymást segítő, és igazi csapatként is hatékonyan működő menedzsmentet formálunk. Ez ugyanis az egyik alapja annak, hogy a csapat hosszú távon is sikeres legyen.

A csúcsvezetőket abban támogatjuk, hogy képesek legyenek a gyorsan és folyamatosan növekvő feladatokat megoldani, és ezzel együtt eredményesen kezeljék a VUCA világ kihívásait.

VUCA

Ide kattintva több információt találsz a VUCA-ról.

Elérhetőségeink

Szabó Andrea