Karriercsoport – a váltás lehetősége

Október 29-én új karriercsoport indul Szabó Andrea akkreditált vezetői és karriercoach, Gestalt-terapeuta vezetésével. Hogy mi is a karriercsoport, és hogyan működik, arról az egyik sikeres résztvevő mesél.

Gilányi Attila (41), értékesítési vezető, coach, mentálhigiénés szakember

 

„Elképesztő jó hangulat és energia”

„Tizenkét évig dolgoztam egy telekommunikációs cégnél, ahonnan 2014 végén távoztam. A változás hirtelen jött, és nem tudtam, hogyan folytassam tovább. Egy valamiben voltam biztos: amíg döntök, addig is angolt tanulok. Egy nyelviskolában találkoztam egy informatikus szakemberrel, aki ugyancsak állást keresett. Ő mesélt arról a karriercsoportról, amelyet Szabó Andrea vezetett. Úgy döntöttem, én is csatlakozom. Ami az első foglalkozáson feltűnt, az Andi személye. Olyan volt, mint egy orákulum. Tekintélyes távolságot tartott a beszélgetésünk alatt, mégis közben végig sugárzott belőle tudás és a szeretet. Közreműködésével – amelyben gyakran megjelent a Gestalt-szemlélet – nagyon sokat megtudtam magamról.

Saját küzdelmeimről mesélve, tudatosodott bennem pénzkereseti értékem, a kapcsolatrendszerem, amelyből azóta is rengeteget profitálhatok. Elképesztően jó hangulata és energiája volt ezeknek a karriercsoportbeli találkozásoknak. Mindenkire elegendő idő jutott, mindenki hozzászólt, hozzáadott a másik témájához, és mindehhez jöttek még a szuper feladatok. Ezeknek köszönhetően egészen mély önismeretre tehettünk szert. Az egyik legfontosabb felismerés az volt a számomra, hogy az embernek nem kell ahhoz megváltoznia, hogy mélyen önmagába nézhessen. Megtanultam időt és teret adni magamnak.

Rövidesen nem csak új állást találtam, hanem mellette egy egészen újfajta karrierirány is körvonalazódni kezdett: valamiféle lifecoach, segítő, támogató szerep, ami azóta elkezdett valósággá válni. Régóta nagy rajongója vagyok Tony Robbinsnak, a világhírű motivációs előadónak, akit részben hallgatóként, részben önkéntesként is kísérek a világban, amikor csak tehetem. Kevésbé az egyébként elképesztően lehengerlő beszédei, mint inkább az általa coacholtak áttörései győztek meg igazán. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy nem szeretnék egy sztár rosszabb kiadásaként megjelenni, hanem a saját szerepemet akarom megtalálni ebben a szegmensben. Már nemcsak eladni akarok, hanem sokkal inkább adni az embereknek, valami igazán értékeset. Ez bizonyult az igazán nagy felismerésnek.

“Idén újabb állomáshoz érkeztem, amikor mentálhigiénés szakemberként végeztem a Semmelweis Egyetemen, ahol természetesen Robbins munkásságából írtam a szakdolgozatomat. Meggyőződésem, hogy ezt az utat Andi nélkül egészen másként tettem volna meg olyannyira, hogy most épp egy volt karriercsoportbeli társammal, egy nagyszerű pszichológussal, dolgozunk saját workshopunkon, amit hamarosan meg is hirdetünk. Köszönöm Andi!”

További információ: aszabo@szaboandpartner.hu‎